Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на откриването на новото учебно и тренировъчно стрелбище в Националната спортна академия "Васил Левски", съобщи пресцентърът на ММС. То ще даде възможност на много студенти да се обучават при най-добрите условия. В откриването участваха ректорът на НСА проф. Николай Изов, академичното ръководство, преподаватели и студенти.

Проф. Николай Изов и Весела Лечева, която е петкратен световен шампион по стрелба и двукратен олимпийски медалист, направиха символично и първите изстрели на новото стрелбище.

"Поздравявам Ви за тази придобивка. Това е втората зала, която откривате от началото на краткия ми мандат, което показва, че ръководството на Националната спортна академия работи сериозно и иска постоянно да подобрява условията за обучение и подготовка. Надявам се през тази зала да минат много бъдещи треньори, които да подготвят новите ни шампиони", каза министър Лечева.

Весела Лечева посети и закритата писта по лека атлетика, която предстои да бъде ремонтирана, така че да отговаря на най-съвременните изисквания. Ремонтът ще бъде направен със съвместните усилия на НСА и ММС.

Ректорът на НСА запозна министъра на младежта и спорта с всички планове за обновление на залите на територията на висшето училище. В момента в кампуса се облагородяват и зелените площи, като Весела Лечева, проф. Николай Изов, олимпийската шампионка Тереза Маринова и други преподаватели засадиха дръвчета около алеите, по които всеки ден минават хиляди студенти.