Община Кърджали обяви процедура за избор на Спортист на столетието. Идеята е свързана с издаването на книгата "100 години организирано физкултурно движение в Кърджали 1919 - 2019", която бе представена през декември 2022г. по време на церемонията "Спортист на годината". Това обясни за БТА Ширин Сюлейман - директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в общинската администрация.

"Идеята на инициативата, както и на издаването на книгата, е да се отбележи приносът на спортните деятели през последното столетие. Като община винаги сме се гордели с нашите спортисти. Имахме инициатива "Спортист на десетилетието", но на столетието се прави за първи път", каза още тя.

Предложения ще може да прави всеки, като те трябва да са мотивирани и съпроводени с доказателствен материал за постигнати резултати в Информационния център на общинска администрация до 15 март.

Предвидено е предложенията да бъдат разгледани от сформирана със заповед на кмета комисия, която ще изготви анкета. Допитването ще бъде извършено чрез интернет страницата на общинска администрация, като то ще е с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас. Самото гласуване ще бъде в рамките на месец - от 22 март до 22 април.

Резултатите ще определят десетте най-добри спортиста на столетието, както и самият Спортист на столетието, който ще бъде обявен на церемония за Деня на българския спорт през май, каза още Ширин Сюлейман.

ФК Крумовград се мести в Кърджали

ФК Крумовград се мести в Кърджали

Причината - предписания от страна на Лицензионната комисия към БФС