Уникален проект, насочен към децата и спорта стартира в Драгоман. Инициативата да се създаде общинско спортно движение, което да обединява под една шапка различни спортове, е на кмета на общината Андрей Иванов. Сдружението ще бъде с нестопанска цел и ще включва различни спортни клубове, които ще работят с децата, възпитавайки обичта им към спорта от най-ранна възраст.

Председател на сдружението ще бъде синът на легендата на ЦСКА Иван Зафиров - Мартин, който ще координира работата във всички клубове. Кметът на Драгоман Андрей Иванов е избрал да повери именно на него тази отговорна задача заради умението му да работи с деца, както и заради немския маниер на работа, който Зафиров е усвоил по време на престоя си в Германия.

Амбициозният проект ще стартира от нулата, като засега най-важно е създаването на клубовете и изграждането на база, в която те да упражняват дейността си. Бюджетът, който предстои да бъде гласуван е три пъти по-голям от заложения досега. Предвидени са също така атрактивни турнири и други спортни мероприятие с участието на популярни личности от света на спорта.
„Това, което най-много ми се иска е да възстановя спортния имидж на Драгоман от преди години. По време на т.нар. "комунистическа ера" съществуваше масов спорт, децата растяха и откриваха себе си навън, на игрището, по спортните площадки. Имахме чудесен отбор по хандбал, пред който и най-класните съперници трепереха.
Сега младите могат да бъдат открити единствено по заведенията, обвити от цигарен дим или пред компютрите, което е толкова жалко", коментира кметът на Драгоман.

„Спортът ми е в кръвта и искам да работя именно в тази насока. Искам градът да кипи от живот, искам децата да имат, къде да спортуват и да влагат енергията си в нещо полезно. Те са нашето бъдеще и според мен това е най-добрата инвестиция, която може да се направи", добави той.
„Ще създадем отделни клубове, които ще се учредят като дружество с нестопанска цел, след което ще се регистрират към съответните федерации. Спортовете, с които започваме са футбол, тенис на маса, бокс и ръгби както за момчета, така и за момичета. Женското ръгби - макар и не толкова популярно е доста атрактивен спорт и бързо набира почитатели у нас. Ще има също така шахматен клуб и клуб по хандбал", разясни Иванов.

„Залата, която се намира в близост до стадиона и е обявена за конструктивно неиздържана и опасна ще бъде съборена, а на нейно място ще се изгради база, която изцяло ще отговаря на нуждите на спортното сдружение. Най-хубавото е, че децата също ще имат шанс да се включат в създаването на този проект и да вземат дейно участие от самото му начало. Посредством анкета, те ще имат възможност сами да изберат както името на самото сдружение, така и цветовете и емблемите на отделните клубове", завърши кметът на Драгоман.