Президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах заяви, че градове, които вече са били веднъж домакини на големи спортни събития, няма нужда да стартират от нулата, а да използват вече изградени инфраструктурни обекти.

Така те ще платят по-малко пари от кандидати, които никога не са приемали такива форуми.

Опитвайки се да привлече отново големи градове или държави, Бах заяви в интервю за вестник "Щутгартер Нахрихтен", че те ще получат по-лесно една Олимпиада, ако знаят как се правят такива събития.

Томас Бах: Бразилия обедини света в тези трудни за хората времена!

Томас Бах: Бразилия обедини света в тези трудни за хората времена!

„Изпратихте могъщо послание за мир по целия свят“

"Ние не можем да очакваме, че всички ще започнат от нулата. Такива, които имат опита и инфраструктурата, е естествено да разчитат на нея. А и ние нямаме нищо против да бъдат намалени разходите при изграждането на една бъдеща Олимпиада", коментира Бах.

Будапеща се отказа да се бори за домакинство на Лятната олимпиада през 2024-а година в края на миналия месец, присъединявайки се към италианската столица Рим, също преценила липсата на икономическа полза. За момента Лос Анджелис и Париж са единствените градове, които имат желание да вземат това събитие.

Париж два пъти е бил домакин, като не е успял да вземе игрите през 1992-а, 2008-а и 2012-а година. Лос Анджелис - също на два пъти домакин, се включи в надпреварата след отказа на Бостън и Олимпийската асоциация на САЩ се опита да намери нов свой представител.

Томас Бах прие Стефка Костадинова в Лозана

Томас Бах прие Стефка Костадинова в Лозана

Разговаряха 40 минути

Очакванията са да има още един град и той да е от Германия. Олимпийският комитет предлага това да бъде Хамбург, докато общината в Берлин се надяваше столицата да бъде издигната и това да стане за първи път от 2000-ата година, когато берлинчани загубиха вота срещу Сидни.