Олимпийската ни шампионка в леката атлетика Тереза Маринова заяви, че държавата помага много на спорта, но спонсорите са много важни. Тя коментира пред в. "Труд" внесените промени в Закона за хазарта, с които искат да се ограничи телевизионната реклама на лотарийни игри, а талоните да се продават само на специално определени за това места.

Ето какво каза Тереза Маринова:

"Аз съм човек от спорта и много неща виждам отвътре. Той се превърна в една огромна индустрия, която генерира огромни средства. Зад всеки спортен резултат са необходими пари. И то не малко. Ако искаме да имаме елитен спорт, то трябва да имаме елитно обезпечение на нашите състезатели. В България има хора, които са готови да помагат. И те са от най-различни области. Факт е, че хазартните компании и лотариите са едни от най-големите. Но какво значение има от каква сфера са? В световен мащаб точно тези компании са движещата сила. Ние ли трябва да сме първите, които да ги изгоним?

"Еврофутбол" например от години дава стипендии на младите. И ние какво да направим? Да ги поощрим или да ги забраним? Чух, че на моето мнение са и доста големи спортисти начело с Христо Стоичков. Разберете, България винаги се е гордяла със своите успехи по терени и зали.

Големите пари се генерират от спонсорите. Едва ли България ще е първата страна, която ще измисли нещо ново. Ако се пречи на спонсорите, хвърляме всичко на държавата. Окей - нека се оттеглят. И какво? Спортът умира веднага!".

Спортът не може без помощ от страна на хазартните компании, убеден е Любо Ганев

Спортът не може без помощ от страна на хазартните компании, убеден е Любо Ганев

"Не трябва да им се посяга, защо да нямат право на реклама?"