"Имах двама много достойни конкурента - Весела Лечева и Васил Иванов. Радвам се, че хората ми гласуваха доверие". Това сподели Стефка Костадинова непосредствено след преизбирането й за председател на олимпийския комитет.

"Казах само честни неща, които реално могат да се свършат. Не съм казала, че ще се случат чудеса. Нещата, които трябва да се случат в спорта не зависят само от БОК", каза Стефка Костадинова след изборите на БОК.

"Малко прехвърлиха отговорността към нас. Мисля, че малко се бърка държавната отговорност с пълномощията на олимпийския комитет. Ние имаме строго определени правила и се съобразяваме с олимпийска харта. Подпомагаме нашите федерации. Малко, но с колкото средства разполагаме от нашите спонсори. Аз съм спортист човек и знам какъв е пътят, за да стане човек шампион. Първо трябва да имаме много силни спортни училища, много добро финансиране на клубовете и треньорите. Добри контакти с НСА."

"Ще си избера екип, който ще ми помага, защото аз сама не мога да се справя. Ще направим промяна в устава си. Ще видим кой е новият министър и премиер, дано да обича спорта, за да се случват лесно нещата", допълни още световната рекордьорка.

"Сега сме предолимпийска година, но моля ви не ми прехвърляйте отговорността, че аз съм виновна за двата медала от Олимпиадата в Лондон. Ние сме водачи и координатори на нашите олимпийски делегации на дадени олимпийски игри. Искам да ни се увеличат правомощията, за да сме по-дейни. Моите конкуренти малко се объркаха. Ние сме само една обществена организация. Чакам с нетърпение всички млади спортисти от зимните спортове да покрият нормативи. Сигурно няма да работим повече с Весела Лечева", завърши Костадинова.