"Този старт за мен е една генерална репетиция за догодина за олимпийските игри в Бразилия 2016 година. По брой и по численост се доближаваме до най-силните ни олимпийски игри в Сеул и Барселона", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова.

"Състезанието ще бъде много интересно. Първо, че за първи път ще се провежда. Второ - ще има и неолимпийски спортове. 20 са видовете спортове, които ще бъдат на тези европейски олимпийски игри, от които 16 са олимпийски. 11 спорта от тях ще имат шанс да покрият норматив за Рио. Очаквам и стискам палци на всички колеги, които са покрили нормативи. Много се надявам борбата да се представи силно, тъй като за тях това ще бъде като европейско първенство. Надявам се на добро представяне на художествената гимнастика, стрелбата, волейбола, бокса, самбото, както и всички други, които ще участват. Надявам се този формат да има голяма история и голямо бъдеще", добави още Костадинова, която присъства на представянето на официалните облекла на българската делегация за първите европейски игри в Баку 2015.

"Както винаги модна къща "Агресия" показа своя стил и дизайн. Официалните облекла са страхотни, съобразени са с модните тенденции. Надявам се, че колегите ми ще бъдат със самочувствие и ще бъдат обект на внимание от журналистите. Тези тонове в момента са много модерни. Много известни спортисти ще награждават и в протоколното им облекло от Баку абсолютно съвпада с нашия дизайн. Ако бъда поканена да награждавам, аз ще бъда със законно самочувствие с тези дрехи", добави Костадинова, която коментира и скандала с ФИФА и подалия оставка Сеп Блатер.

"Такива неща се случиха преди 15 години в МОК. Не съм футболен човек, но нищо не ме изненадва. Мисля, че в момента тече голямо разследване и ние ще разберем какво става, когато приключи. Това е знак, че има някакви нарушения. Навсякъде трябва да има такива разследвания, но моля ви се питайте някого от футболния съюз. Аз не мога да коментирам", завърши Стефка Костадинова.