Международната марка на концерна Volkswagen AG за търговия с автомобили Das WeltAuto подкрепи световния шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев. Във Велико Търново, в местното представителство - фирма Авточойс, бранд мениджърът на Das WeltAuto България Ивайло Кирков предаде ключовете на Volkswagen Passat на шампиона. Автомобилът е брандиран с логото на спортиста и ще пренася пълната екипировка, необходима за спортната му дейност.

Снимка 312566

Източник: Das Welt Auto

Станимир Беломъжев е световен шампион по ски ориентиране от първенството на планетата в Красноярск, Русия от 2017 г в средната дистанция. Това беше единственият златен медал, който му липсваше, след като е световен шампион за младежи (2008 г.), носител на златен медал от Световната купа (2015 г.), трикратен европейски шампион (2013, 2014 и 2015 г.), златен медалист на трите дистанции от Зимната универсиада през 2016 г.

"Разбираме инвестициите в спорт като част от нашата философия и отговорност, защото спортът ни поддържа в добра форма, в каквато са и нашите автомобили. Подкрепяме Станимир, защото той е един от спортистите със забележителни постижения за българския спорт и за нас е гордост бъдем част от неговия успех", каза Ивайло Кирков.

Снимка 312564

Източник: Das Welt Auto

"Още преди титлата имахме идея за партньорство. Благодарен съм на всички, които ме подкрепят - на личните ми спонсори, на генералните ми спонсори. След трудностите, през които преминавам, и въпреки че спортът ми е не е олимпийски и не се отразява по телевизията в България, а медиите не му обръщат много голямо внимание, те винаги са били зад гърба ми и винаги са ме подкрепяли. Независимо какви проблеми и трудности имам", коментира Беломъжев.