Черешката на тортата в днешната спортна програма е финалът за Лига Европа между Аякс и Манчестър Юнайтед. Срещата започва от 21:45 часа и ще бъде излъчена по Канал 1 на БНТ.

Но освен него има още две много интересни събития. От 18:30 часа е финалът за Купата на България по футбол между Лудогорец и Ботев (Пд). Той ще може да бъде гледан по отворения канал на Диема.

Лудогорец срещу Ботев в мисия "Купа на България"

Лудогорец срещу Ботев в мисия "Купа на България"

Кой ще триумфира?

В същия час по БНТ HD ще се предава втората баскетболна финална среща между Лукойл Академик и Берое. Мачът ще се играе в залата в Правец,

По каналите на Евроспорт ще могат да бъдат наблюдавани юбилейната стотна колоездачна обиколка на Италия и квалификациите на тенис турнира Ролан Гарос. Предаването от Джирото започва от 14:00 часа по Евроспорт 1, а тенисът от 11:00 часа по Евроспорт 2.

От 19:00 часа ще бъдат излъчени мачове от турнира по тенис в Женева по Евроспорт 1.

В сутрешните часове любителите на футбола ще могат да гледат два мача от световното първенство за младежи до 20 години. От 10:45 часа Евроспорт 1 ще излъчи двубоя между Италия и Южна Африка. От 13:45 по Евроспорт 2 ще може да бъдат гледани Португалия и Коста Рика.

Винценцо Нибали излъга Микел Ланда в Кралския етап на Джирото

Винценцо Нибали излъга Микел Ланда в Кралския етап на Джирото

Том Думулен имаше стомашни проблеми