За втори път в столичното 90-то средно училище "Ген. Хосе де Сан Мартин" в Люлин беше организиран спортен празник по случай Деня на детето 1 юни. Много деца, младежи и родители се събраха в двора, а след това и във физкултурния салон. 

Снимка 575721

Източник: topsport.bg

Празникът, организиран от Илонка Стойчева (дългогодишен учител в 90 СУ и уважавано име в българския хандбал) и колегите й по физкултура беше открит от нея и помощник директор Таня Танева. В присъствието и на председателката на Обществения съвет в 90 СУ - Дария Русева. 

Снимка 575718

Източник: topsport.bg

След загрявката, в която можеха да се включат всички присъстващи, последва флашмоб зумба танци с треньор Дими Алексиадис от "Пулс" фитнес в Люлин 6. 

Снимка 575722

Източник: topsport.bg

Програмата продължи с демонстрация по таекуондо от децата, трениращи в клуб STAR TEAM с треньори Станимир и Даниела Орлови.

Снимка 575717

Източник: topsport.bg

Родителите участваха заедно с децата си в щафета, а след това програмата продължи с дърпане на въже, под съдийството на учителя по физкултура Стефан Петров. През цялото време помагаха студенти от НСА с ръководител гл. ас. Надежда Костова и доц. Илия Върбанов (сектор хандбал). 

Снимка 575724

Източник: topsport.bg

Спортният ден, изпълнен с усмивки и положително настроение, завърши във физкултурния салон на училището, където във футболен мач участваха бащите на децата. Учениците пък получиха специални грамоти за спомен.  

Снимка 575723

Източник: topsport.bg