Спартак (Варна) се класира за осминафиналите на хандбалния турнир "Чалъндж къп" след като спечели реванша срещу британския Руйслип Игълс  с 24:22. Вторият мач също се игра във Варна, тъй като британците продадоха правото си на домакинство.

В първата среща варненци си бяха осигурили комфортна преднина от 6 гола - 26:20. Мачът започна сравнително равностойно, но още на полувремето българите дръпнаха с 16:9. Опитите на гостите да направят обрат се оказаха неуспешни и с общ резултат 50:42 от двете срещи варненци продължават напред.

За Спартак най-резултатен стана Бранимир Балчев с 9 гола. За успеха Димитър Георгиев отбеляза 5 гола, а по 3 попадения добавиха Веселин Станков и Александър Александров и Йордан Димитров.

Жребият за следващия етап на турнира ще се тегли на 5 декември.

Треньорът на Спартак Варна Пенко Златев бе много доволен от постигнатия успех от неговия тим. Според наставникът младостта на играчите е повлияла, но все пак представянето е било на ниво.

"Ние също не знаехме нищо за гостите. Много приятно съм изненадан от отличната им игра и пътя, по който са тръгнали да развиват хандбала. В първата среща мисля, че при нас напрежението беше много голямо и затова не бяхме така убедителни. Отдавам го и на младостта на нашия отбор. Водещите ни играчи са на 17 години и им е позволено в по-напрегнати моменти да не вземат най-правилните решения. Във втория мач бяхме по-освободени и подобрихме играта си в защита, направихме я по-активна и това ни донесе успех. Това помага на младите играчи да разберат най-правилния път към победата. Да се надяваме в следващия кръг да се представим добре и да получим опит от добър европейски отбор. Пожелавам успех на британския отбор."