Слабо за българските борци започна Европейското първенство по борба, свободен стил в Москва. В категория до 60 килограма Анатоли Гуйдя стартира със загуба с 0:2 части от турчина Тефик Одабашъ.

Гуйдя успя да спечели само една точка срещу бившия европейски шампион. Одабашъ обаче стигна до финалната схватка, което даде възможност на Гуйдя да излезе в репешаж за влизане в малкия финал. Следобед съперник на българина ще бъде състезаващия се за Македония руснак Мурад Рамазанов.

При победа срещу Рамазанов, Гуйдя ще се бори за бронза с румънеца Петру Торка.


Европейският шампион в категория до 74 килограма Николай Паслар няма да може да защити титлата си, след като отпадна от надпреварата. В първия кръг Паслар победи грузинеца Гела Сагирашвили с 2:1 части.

След това обаче бе победен от гръка от грузински произход Емзариос Бенитидис с 1:2 части. Срещата бе доста равностойна, като късметът помогна на Бенитидис да стигне до победата. С това и участието на Паслар на турнира приключи.

В категория до 96 килограма, където няма български представител, фианлисти са Шамил Гитинов от Армения и олимпийският шампион Хаджимурад Гацалов от Русия.

По-късно днес е жребият за вторите четири категорий - 55, 66, 84 и 120 кг, където наши представители са съответно Красимир Кръстанов, Серафим Бързаков, Мирослав Гешев и Божидар Бояджиев.