Председателят на Българската федерация по стрелба Камен Шишманов не спира да се оплаква, че държавата му е спряла финансирането точно преди Олимпиадата в Лондон и, за да се измъкне от неловката ситуация, започна да проси пари от международни организации и чужди бизнесмени. Той трябва да върне близо половин милион лева на спортното министерство, тъй като средствата са били неправомерно похарчени през 2011 г.

Шишманов е отправил молби за отпускане на помощи към руския олигарх Владимир Лисин, който е председател на Европейската стрелкова конфедерация и към някои български институции, За целта той използва имената на двукратните олимпийски шампиони Мария Гроздева и Таню Киряков и спечелилата квота за Олимпиадата Антоанета Бонева.

Елитните ни стрелци в открито писмо обвиниха Шишманов, че това той го прави без тяхно съгласие. "В стремежа си да запазите властта си на всяка цена вие се опитвате да намерите изход в търсене на пари от спонсори. Не бихме коментирали тези недостойни според нас действия, ако вие в писмо за спосорство от 100 000 лв. към СИБАНК, не решавате като аргумент да използвате нашите имена", обвиняват тримата стрелци. Те предупреждават всички потенциални спонсори, че нямат нищо общо с лицето Камен Шишманов.

В същото време пък стана ясно, че до няколко дни стрелците с квоти за Лондон ще си получат обратно изразходваните средства от началото на годината, като от Министерството на спорта трябва да им се отпусне финансиране и за предстоящите през май Световни купи в Милано и Мюнхен. Парите няма да минат през федерацията, което стана възможно след последните промени в Закона за спорта.