Роман Колцов от руския национален тим облече жълтата фланелка след ІІІ етап Пловдив-Казанлък на 60-тата международна колоездачна обиколка на България.

Руснакът стана новият водач в генералното класиране след като финишира с откъсналите се от основната група 13 състезатели, които пък караха почти през цялото трасе в етапа сами пред основната група.

Финалната линия в Казанлък първи пресече чехът Леополд Кьониг от отбора на „Уърпул”, с време 2.18:18 часа. В последните 18 километра до финала той се откъсна от групата и направи преднина от 35 секунди, която конкурентите му не успяха са стопят до финала.

На секунда след Кьониг, финишираха германците Марсел Барт /”Тюринген”/ и Тино Майер /ЛКТ-Бранденбург/. Основната група, в която бе и досегашният носител на жълтата фланелка Сергей Рудасков от „Катюша”, закъсня с 2:18 минути и така братушката се прости с трикото в жълто.

Колцов вече води на Рудасков в главното подреждане с 57 секунди. Евгени Балев също бе в основната група, но изпусна второто място и вече е трети в генералното класиране, на минута и 8 секунди от новия лидер.

Носителите на останалите 3 фланелки ги запазиха - португалците от „Палмейрас” Рикардо Местре и Андре Кардозо и казахстанецът от „Несебър” Мирас Бедербеков. Утре е 4-ият етап от Казанлък до Бургас – 196 км.