От екипа на спортния министър Радостин Василев излязоха със съобщение до медиите във връзка със спортния комплекс "Септември".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

"В продължение на нашата видеопоредица за състоянието на спортна инфраструктура и извършваните безобразия, днес ви показваме тъжния епизод със заглавие комплекс "Септември". 30 години държавна забрава са довели базата почти до унищожение, а три години престъпна безстопанственост от страна на Красен Кралев са направили възможно съществуването на престъпници, които събират наеми и ползват база на ММС като своя, отдават я на клубове, спортисти и събират огромни суми, които не им се следват.

През последните три години, откакто комплексът е на министерството, не е постъпила нито стотинка. Чрез действия и бездействия е нанесена имуществена вреда на държавата в особено големи размери. От съвместната ни обиколка с Борис Бонев стана ясно, че министерството плаща данъците на имотите, такса смет,охранява имотите, а трето лице ги отдава под наем без да има правни основания за това. Ще сезираме компетентните органи за този ужасяващ случай".

Радостин Василев: Тази година ще бъде годината на реформите в Българския спортен тотализатор

Радостин Василев: Тази година ще бъде годината на реформите в Българския спортен тотализатор

Поставил съм цели на ръководството на БСТ, коментира министърът