Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим Стависки ще бъде привикан на разпит в Бургас в следващите няколко дни във връзка с катастрофата на 5 август край Приморско.

Както е известно, при сблъсъка между управлявания от Максим мощен джип Хамър и Хонда Сивик загина 23-годишният боксьор от Сливен Петър Петров, а спътничката му Мануела Горсова, която е на 18 години, бе настанена в кома след тежка черепно-мозъчна операция във Военно-медицинска академия в София.

Максим за първи път ще дава показания пред следователите във връзка с жестоката катастрофа. Интересно е това, че Максим Стависки, който тогава даде положителна алкохолна проба от 1,1 промила, е привикан в прокуратурата в качеството си на свидетел на инцидента.

Единственото изявление на световния шампион след катастрофата бе, че е силно разстроен и шокиран от случилото се.

"Единственото, за което се моля и което правя сега, е да помагам с каквото мога за спасяването на Мануела и за възстановяването на Валентин и Йоана. Разбирам степента на публичния интерес и искам ясно да кажа, че аз не по-малко останалите хора, искам справедлив процес", каза Стависки тогава.