Министър - председателят на България Бойко Борисов заяви, че от понеделник ще бъде спряно строителството на многофункционалната зала в София, докато не бъде избрана фирма, която да упражнява строителен надзор, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът Борисов заяви след края на мача си от турнира по тенис на корт "Труд Мастърс": "Знаете, че преговаряхме за 17 милиона по-евтино. Не очаквах, че до такава степен държавате е била без контрол. Нито има конкурс за строителен надзор, нито нищо. Спираме от понеделник строежа. Конкурсът тече. В момента, в който се избере строителен надзор, ще продължи строителството.

Запитан защо след като няма строителен надзор, строителството продължава, премиерът Борисов заяви: "Спираме го в понеделник!". Попитан какво мисли за изваждането на Антон Генов от международното съдийство за неопределено време за съмнения за участие в уреждане на двубой, Борисов отговори: "Не съм специалист по всичко". Бойко Борисов и Любослав Пенев успяха да победят с 9-4 Красимир Велчев и Николай Божинов, като така миналогодишните шампиони продължават на четвъртфиналите на турнира "Труд Мастърс", където ще срещнат Рене Розенберг и Ларс Вихен. Те пък надвиха Красимир Минев и Ангел Бончев с 9-2