Стрелецът на "Тракия" (Пловдив) Антон Ризов е спортист №1 на Пловдив за 2011-а година. В анкетата на общинските спортни клубове състезателят събра 373 точки пред тенисистката Цветана Пиронкова (269) и чупещата рекорд след рекорд в плуването Нина Рангелова (220).

Призьорите снощи получиха наградите си на традиционния "Бал на спортиста", проведен в Новотел "Пловдив". Десетката на най-добрите пловдивски спортисти за отминаващата година оформиха Валери Димитров (карате), кадетите на Виктория Волей (волейбол), Георги Цонов (лека атлетика), Димитър Кузманов (тенис), Кристина Бончева (гребане) , Марина Димитрова (щанги) и Станимира Петрова (таекуондо).

Ризов си спечели квота за Летните олимпийски игри в Лондон през 2012-а на пушка. Той се представи повече от впечатляващо през отиващото си 12-месечие. Антон спечели бронзов медал от европейско първенство за мъже в Белград (Сърбия), сребърен медал в турнира за Световна купа за мъже, проведен в Мюнхен (Германия), приключи 5-ти на кръг от същия турнир, но в полския град Вроцлав.

Ризов грабна и пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов от турнира „Гран при" в Техеран (Иран), както и редица други отличия от състезания в България и чужбина. Преди няколко дни топстрелецът ни се завърна със сребно от силния международен турнир „Гран при" по спортна стрелба в сръбската столица Белград.

Награди за млади, перспективни спортисти:

1.Виктория Радева, шахмат, ШК „Пловдив", треньорки Соня
Пионова и Илияна Томовска световна вицешампионка по шах от световното младежко първенство в Бразилия, в групата на 10-годишните момичета. Шеста на европейското първенство в тази възрастова група на първенството, проведено в България.
2.Борислав Янаков, джудо, СК Арена спорт (кат. 55 кг.) с два
сребърни (Лариса, Гърция и Пакс, Унгария) и два бронзови (Киев и Прага) медала, спечелени на международни турнири. ІІІ място в европейската ранглиста за младежи през 2011 година. Участник на световното първенство за младежи в ЮАР..
3. Снежана Дечева, художествена гимнастика, СКХГ „Брилянт" -
четвърто място с ансамбъла на България при девойките и пети със същия състав на пет въжета от европейското първенството в Минск през май;

Награди за спортисти в неравностойно положение:
Отличени са спортисти от СКИ „Траки", Спортен клуб на глухите, ОСК „Сляпо-глухи" и от СКТМ „Машстрой-Марица Фест".