Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева се класира на финалите на сингъл и на двойки жени на открития международен шампионат по бадминтон в София с награден фонд 15 хиляди щатски долара.

На полуфиналите на сингъл Неделчева, която е номер едно в схемата, се наложи над рускинята Татяна Бибик с 2:0 (21:17, 21:10). На финала нейна съперничка ще бъде ирландката Клой Макгий, която във втория полуфинал победи втората поставена Линда Зечири от България с 2:0.

На двойки жени Неделчева и рускинята Анастасия Руских победиха на полуфиналите Мари Ропке и Фрие Кристиансен от Дания с 2:0 (21:19, 21:10) и в спор за титлата излизат срещу номер две в схемата - рускините Татяна Бибик и Олга Голованова.

Освен бронзовия медал на Линда Зечири, България взе бронз и при смесените двойки, след като Стилиян Макарски и Дияна Димова загубиха на полуфиналите с 0:2 гейма от Герд Кунка от Естония и Аманда Холстрьом от Швеция.

Финалите започват в 10 часа сутринта в неделя, като Петя Неделчева играе на сингъл във втория финал от около 10.45 часа.