Състезателката по ветроходство Пепа Мавродиева (на снимката) направи първите си крачки след тежката катастрофа, която претърпя край Милано, съобщиха от клуба на сърфистката "Черно море-Бриз".

Мавродиева и съотборникът й от "Черно море-Бриз" Павел Оводовский попаднаха във верижна катастрофа край Милано на 18 април. Състезателката е в миланската болница "Сан Рафаеле", където се възстановява, а Оводовский, който пострада по-леко, бе изписан и се прибра в България в края на миналата седмица.

С помощта на майка си, която е в Милано от миналата седмица, поморийката се е изправила на крака. Последните изследвания пък са показали, че травмите на състезателката са повече от вече известните, като Мавродиева има два счупени прешлена, пукнат гръден кош, хематом на сърцето и два счупени пръста на едната ръка.

Възстановяването на ветроходката върви с бързи темпове, като съществува вероятност тя да бъде изписана от клиниката до седмица. Преди няколко дни лекарите обявиха, че Мавродиева ще остане в болницата поне още три седмици.

От ръководството на "Черно море-Бриз" и на БФ Ветроходство са разговаряли с Мавродиева, като тя специално е благодарила на всички, които са и изпратили SMS-и или са й се обадили по телефона.

"Чакам с нетърпение да се прибера в България и да се видя с всичките си приятели", заявила състезателката.