Световната вицешампионка по гребане от 2005-а Миглена Маркова се е отровила с препарат за унищожение на колорадски бръмбари. Заедно с нея в интензивното отделение на болницата в Русе е приет и двегодишният й син. Детето също е пило от отровата. Според предварителните медицински изследвания здравето на пострадалите е извън опасност.

Инцидентът е станал през почивните дни в дома на националката в Русе, след като Маркова е получила почивка от старши треньора на националния отбор Свилен Нейков. Гребкинята се готви за Световната купа в Мюнхен (19-21 юни) на двойка скул заедно с олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

Лагерът на националите е на язовира край Ковачевци. В Мюнхен освен Нейкова и Маркова ще стартират още две лодки. На скиф ще гребе двукратният световен шампион при юношите Александър Александров, а на двойка скул лека категория - Васил Витанов и Златко Караиванов.

Националите няма да участват на първия старт от веригата в Баньолас (Исп) на 29 май. От треньорския щаб не са доволни от отдалечеността на хотела от гребния канал. - Ще трябва да пътуваме по два часа на ден - сподели Свилен Нейков.