Общото събрание на комитета по кандидатурата на София за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2014 година бе отложено за 15 септември.

На сбирката трябваше да бъдат приети отчетите за дейността и финансово състояние на организацията.

Отлагането на събранието е било наложено от липсата на време до сега за изготвяне на одит от страна на KPMG.

Председателят на комитета по кандидатурата Васил Иванов-Лучано призна и за неуредени задължения към фирми и служители за 418 840, 41 лева.

Сред най-сериозните разходи са сумите за рекламни договори с КРЕС - 145 854 лева, както и за големия концерт в столицата - 50 000 лева.

От 76-те членове на комитета за участие в събранието се явиха едва 14.

Бившият спортен министър обяви, че на 23 юни в комитета е получено писмо от президента на Международния олимпийски комитет доктор Жак Рох.

В него белгиецът официално благодари за работата на комитета, както и на Българския олимпийски комитет, за участието в надпреварата за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2014 година.

От документите, които бяха изготвени за събранието става ясно, че изразходваната сума на комитета по кандидатурата е 344 082 лева, но предстоят да бъдат платени задължения за общо 418 840 лева.

Отделно от тези сметки са платените 150 000 долара, като такса за участие в надпреварата за домакинство.

"Докато бях начело на комитета по кандидатурата не сме теглили заеми. Още като министър на спорта преведох 700 000 лева на Българския олимпийски комитет", заяви Васил Иванов.