Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетния знак на Организацията на евреите в България "Шалом" по време на откриването на инициативата "Спортът за толерантност" с дискусия на тема "Не на ксенофобията, расизма и омразата в спорта".

"Вие сте първият български държавен водач в спорта, който помогна на борбата срещу ксенофобията", каза при връчването на знака председателят на ОЕБ "Шалом" Максим Бенвенисти.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и министър Красен Кралев, като ММС беше и символичен домакин на дискусията.

"В последните 25 години, преследвайки на всяка цена успеха и медалите, забравихме че спортът е и един от основните механизми за възпитание на нашите деца в толерантност. Затова задачата на Министерството на младежта и спорта е да осигури възможност на все повече деца да спортуват. Трябва да обръщаме повече внимание на спорта за всички, не да се фокусираме само върху медалите", каза на дискусията срещу ксенофобията и омразата министър Кралев.