От БФ Гребане официално представиха нови спонсори. "Пума" ще облича националните отбори в следващата година, като на екипите на състезателите ще стои и логото на генералния спонсор на федерацията Обединена българска банка.

Кредитните карти VISA, които ОББ издава, също стават спонсор на гребците ни. Логото ОББ VISA ще бъде изписано на състезателните лодки.

Мениджърът връзки с обществеността на Обединена българска банка Людмил Каравасилев връчи кредитна карта VISA на Румяна Нейкова (на снимката), като обяви, че най-добрата ни състезателка вече е рекламно лице на ОББ.

Каравасилев заяви, че предстои обвързване с договори и на други национални състезатели.

Президентът на БФ Гребане Светла Оцетова обяви, че Пловдив кандидатства за домакин на световното първенство по гребане за мъже, жени, юноши и девойки през 2012 година. Документите по кандидатурата вече са изпратени в световната централа, като в началото на май ще стане ясно дали кандидатурата е одобрена. Изборът пък ще бъде направен през юли.

Кандидатурата на Пловдив е единствена засега.

Треньорът на националния ни отбор Свилен Нейков обяви, че ще определи състава за първия кръг от надпреварата за Световната купа в началото на май в Мюнхен, след контролните състезания през уикенда.

Засега сигурни за Мюнхен са Румяна Нейкова, братята Иво и Мартин Янакиеви, и двойката Васил Витанов и Златко Караиванов.