Радослав Янков и Антоанета Бонева станаха поредните звезди на българския спорт, които се включиха в благотворителния търг за 13-годишния Калоян от Белене, страдащ от онкологично заболяване.

Носителят на 3 Световни купи по сноуборд дари своите ръкавици, с които се състезава през изминалия сезон, а състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева, също носителка на 3 Световни купи, предостави за онлайн наддаването своя сувенирен медал от Европейските игри в Баку през 2015 година.

Благотворителният търг за малкия Калоян се организира от втората ракета на родния мъжки тенис Димитър Кузманов - Мико, който привлече към каузата 30 от най-големите български спортисти.

Досега със свои артикули в търга са се включили самият Кузманов, колегата му Александър Лазаров, Цветана Пиронкова, Виктория Томова, "златният" ансамбъл по художествена гимнастика, абсолютен световен шампион и бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, Християна Тодорова с отделно дарение, световният и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов, футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев, футболистът на Ботев (Пловдив) Лъчезал Балтанов и Теодор Салпаров - един от най-добрите ни волейболисти за всички времена, бронзов медалист от европейско и световно първенство и Световната купа през 2007 г., трикратен златен месалист в Шампионската лига със Зенит (Казан) и т.н.

Надаването става под видеоклиповете на всеки отделен спортист във Фейсбук профила на Димитър Кузманов - Мико.

Търгът "Българските спортисти в подкрепа на Калоян" ще продължи до 30 април, а събраните средства ще бъдат дарени в помощ на нов вид лечение на заболяването на детето, което не се поема от Здравната каса.

Дарения можете да направите и по банков път:

Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов

IBAN BG91STSA93000026707499

BIC STSABGSF

Банка ДСК - ЕАД