За пореден път центърът на София бе преобразуван в огромна спортна зона, а десетки хиляди столичани и гости на града участваха или проследиха активностите от Extreme Fest 2018. И тази есен събитието е част от инициатива "София - Европейска столица на спорта".

Сетове за над 30 спорта и забавления бяха изградени в Княжеската градина около монумента на Съветската армия и по улица "Гурко" от Националния стадион до Спортната палата. Extreme Fest 2018 е единственият фестивал за екстремни спортове, който се провежда в самия център на столицата.

В рамките на два дни най-добрите атлети в около 30 дисциплини ни изкарват извън пределите на човешките способности. Новото тази година е мотото, под което преминава Фестът: "Да запазим чистия въздух на София". Сега включените събития са съобразени с еко изискванията и с целта градът да стане по-чист, по-зелен и по-приятен за живеене.

Снимка 379824

"София - Европейска столица на спорта" продължава серията от активности, които предоставят нови и нови възможности за активен и здравословен начин на живот, като този път вниманието е към тъй наречените градски спортове и дисциплини, така популярни сред младите", каза Анатоли Илиев - оргсекретар на София2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPA.

След Деня на танците, сега през уикенда в Княжеската градина Extreme Fest 2018 дава възможност на посетителите не просто да наблюдават, а да участват в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове. Всеки може да се включи в организираните уъркшопи. Имате възможност да скочите с бънджи, да катерите стена, да се спуснете по въже, да скочите върху въздушна възглавница, да пробвате фриxрън, лонгборд и кънки, да участвате в йога класовете, кондиционните тренировки по Spider Sport. Очакват ви и още много интересни активности - скейт, блейд и BMX.

Много интересна и полезна този път е дрифт академията. Автомобилите на Мирафиори са снабдени съ специални пластмасови подложки на гумите които симулират кормуване в зимни условия и помагат на хората да усетят какво е силно поднасяне на колата и как се овладява машината в подобни екстремни ситуации. Предвидени си още велосипедна изложба, отворена автомобилна изложба и картинг училище. Предвидени са сетове с уроци по безопасно шофиране.

Снимка 379823

Както винаги в ход е традиционният турнир по баскетбол 3х3, а за доброто настроение се грижат популярни групи и изпълнители. Тази година "екстремистите" са ни подготвили отново и Art Bazaar, където може да разгледаме и закупим автентични ръчно-правени произведения от различни автори и ателиета.

Освободете страстта си към спорта с Extreme Fest 2018, който продължава и днес, от 10:00 до 21:00 часа, в Княжеска градина около монумента на Съветската армия и по ул. Гурко пред Националния стадион.

Министър Кралев откри фотоизложба, посветена на София – Европейска столица на спорта

Министър Кралев откри фотоизложба, посветена на София – Европейска столица на спорта

Гражданите и гостите на столицата ще могат да видят около 70 фотографии, показващи най-добрите моменти от инициативата