В церемония "Спортист на годината" Национална спортна академия "Васил Левски"(НСА) ще отличи свои студенти, постигнали големи спортни успехи през 2018-та. Събитието ще се състои на 13 декември, от 14:00 часа, в Многофункционалната спортна зала на НСА.

Сред наградените ще бъдат световната шампионка по борба и четвъртокурсничка на НСА - Тайбе Юсеин, "златните момичета" от националния ансамбъл по художествена гимнастика и от индивидуалната надпревара - Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Невяна Владинова и Катрин Тасева, техните треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и главния мениджър на отбора Бранимира Маркова.

Шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида - Петър Стойчев също ще получи награда за своя исторически успех. Плувецът е докторант в Академията.

Министър Кралев награди Петър Стойчев за успеха му в първото организирано състезание по плуване на Антарктида

Министър Кралев награди Петър Стойчев за успеха му в първото организирано състезание по плуване на Антарктида

Вижте още тук

Със Златна значка ректорът проф. Пенчо Гешев ще отличи претендента за световната титла по бокс в тежка категория Кубрат Пулев - студент в магистърската програма "Спортна психология" на НСА.

Снимка 388191

Източник: НСА

Призът "Спортист на годината" по традиция ще получи състезател от спортните клубове към НСА. Награди ще бъдат връчени и в категориите "Топ 10" на спортните постижения с призови класирания отсветовни, европейски и национални първенства, "Най-успешни параспортисти" и "Треньор на годината".

След награждаването, в същата зала, студентите от първи курс ще демонстрират гимнастическите си умения в традиционния Празник на основната гимнастика, който се провеждапод патронажа на ректора на НСА проф. Пенчо Гешев.

Тайбе Юсеин е носителка на "Спортен Икар 2018"

Тайбе Юсеин е носителка на "Спортен Икар 2018"

Боркината завършва годината без загуба