Ивана Петрова грабна златото след шест успешни опита в кат. 44 кг при 17-годишните на продължаващото в Милано младежко Европейско първенство по вдигане на тежести, съобщава сайтът на БФВТ wfbulgaria.com.

Възпитаничката на школата от Търговище, с треньор Илиян Паскалев, премина успешно в изхвърлянето през 60, 63 и 65 кг, а в изтласкването вдигна последователно 75, 78 и 80 кг. Това и отреди първото място, с 5 кг повече двубой от сребърната Адриана Паня от Румъния, трета е туркинята Нида Карасакел със 139 кг. По-рано през деня Димитър Данаилов остана осми в кат. 69 кг при 17-годишните с 246 кг двубой (108 и 138).

Снимка 369992

Източник: БОК

Това е второ злато за България на шампионата в Милано, след като вчера Ангел Русев стана шампион в кат. 56 кг при 17-годишните. Страната ни има още два сребърни медала в двубоите, благодарение на Габриел Маринов и Иван Димов станали вицешампиони още в дебютния ден на шампионата. Всички те заедно с Ивана се прибират утре, сряда в България, самолетът през Виена трябва да кацне на Аерогара София, Терминал 2 в 23.00 ч.

Ангел Русев с първа титла за България на Европейското по вдигане на тежести

Ангел Русев с първа титла за България на Европейското по вдигане на тежести

Русенецът отказа конкуренцията в категория до 56 кг