Фитнес моделът и инструктор Николай Първанов даде специално интервю за Topsport.bg.

В първата част от изказването си насочващият и мотивиращ стотици трениращи, не само в страната, но и зад граница персонален треньор разясни какво го амбицира да посвети огромна част от времето и живота си на фитнеса.

Николай сподели защо е необходимо този спорт да не е просто досадно задължение, а удоволствие и професионално занимание, като разкри и любопитни подробности от ежедневието си, свързано със заниманията в залата.

Припомнете си думите на респондента ни ТУК!

Във втората част от изказването си Първанов каза помага ли или не популярността в професията на фитнес инструктор, как се преодоляват хорската злоба и завист към онези, които видимо напредват в залата, как се съчетават безбройните часове сред уредите със семейния уют и отглеждането на дете, положително или отрицателно е за него участието му в Big Brother и съжалява ли за нещо в живота си.

Отговорите на всички тези въпроси - от самия Николай Първанов:

Известността повече помага или повече вреди на тази част от бизнеса ти, свързана с фитнеса?
- Моята известност си има и плюсове, и минуси. Не мога да кажа доколко ми помага и доколко вреди. Но я балансирам и мисля, че с годините ще мога изцяло да я направя в свой плюс. Всичко това изисква време. Аз не бързам за никъде. Имам знанията в главата си, постигнал съм визуално това, което ми харесва. Разбира се има и неща, които трябва да направя върху себе си, за да изглеждам напълно така, както искам. Търпение трябва за нещо подобно.

Защо нямаш личен Пи Ар? Залагаш изцяло на собствените си способности в това отношение.
- Едва ли има човек, който да знае по-добре от самия теб какво искаш да постигнеш като краен ефект. През годините съм имал доста Пи Ар-и, които са се грижели за мен, но е било видно, че не съм доволен. По принцип е нужно това нещо, но за момента работя сам, защото мисля, че така е редно. Искам да пробия с моите знания и с всичко, което съм усвоил. А не както в началото - с измислен Пи Ар, което за мен вече, на тази възраст, не е окей.

Но в даден етап от живота ти е бил от полза?
- Да, осъзнавам, че ми е бил от полза. Но всеки прави грешки. Аз не съм изключение. Уча се от тях и на тази база градя бъдещето си.

Как оценяваш участията си в реалити формата Big Brother? Успя ли да извлечеш позитивите за себе си от тези свои прояви?
- Само плюсове са това. Аз се опитвам да не живея в реалността. Опитвам се да си създам един мой свят, в който да живея по собствени правила. Свят, изграден от забавления. Дори и при влизанията ми в залата винаги има смях, настроение и емоции. Ако живеем в реалността трудно ще постигнем нещо подобно.

Как се справяш с неизбежните, за съжаление, злоба и завист, които сякаш посрещат всеки, който в един момент се отдалечи на сериозна дистанция от останалите трениращи в залата?
- Тези, които ме плюят без да ме познават, всъщност не осъзнават до каква степен са ми полезни. Мен лично животът ме е научил да не изказвам мнение за даден човек, без да го познавам. Обидите по мой адрес са изключително неприятни. През последните две години се искаше доста целенасочено да се навреди на всичко, което правя.

Имаш чудесно семейство. Как успяваш да постигнеш баланса между непрестанните тренировки и семейния уют?
- Този спорт е много труден, когато имаш и малко дете. Трябва да му обърнеш внимание, да го вземеш от детска градина. В това време трябва и да си отдаден на професията си. Трудно е, но за никого не е лесно в днешно време.