Поставената под номер 1 в основната схема Петя Неделчева отпадна в първия кръг на международния турнир по бадминтон в Хелзинки (Финландия) с награден фонд 15 000 долара. Неделчева загуби от швейцарката Джанин Чиконини с 0:2 (11:21, 13:21) гейма за 25 минути.

Българската състезателка се контузи миналата седмица във Варшава и все още не се е възстановила. Тя е с мускулна травма на дясното бедро.

"Травмата в крака не й позволи да играе изобщо. Не може да се движи и не се получи игра", каза за БТА нейният личен треньор Орлин Цветанов.

За осминафиналите се класира Линда Зечири, която в първия кръг се наложи над Карина Йоргенсен (Дания) с 2:0 (21:16, 21:13) гейма за 29 минути.

Следващата съперничка на Зечири е Олга Голованова (Русия), а срещата е по-късно днес.

Вчера се проведоха квалификациите, които преодоля само Димитрия Попстойкова (след две победи), а Стилиян Макарски и Диана Димова отпаднаха съответно в първия и втория кръг.

Попстойкова пък в първия кръг на сингъл загуби от Кристина Лудокова (Чехия) с 0:2 (10:21, 11:21) гейма за 30 минути.

По програма днес е срещата от осминафиналите на смесената ни двойка Диана Димова/Стилиян Макарски, номер 3 в схемата, срещу Дмитри Завадски и Мария Диптан (Украйна), както и осминафиналите на двойки жени, където Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова са поставени под номер 4.