Олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева все още не е решила дали да се състезава през предстоящия зимен сезон. Демирева се възстановява от травма на коляното, която получи още на финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

"Тренировъчната ми програма не започна по план. Оказа се, че контузията от Рио е доста по-сериозна. Тогава при третия опит на Олимпиадата се оказа, че малко съм разрушила кръстните си връзки на коляното. За един скачач това е изключително важен елемент от тялото, защото трябва изключителна стабилност в коляното за постигане на необходимата вертикална скорост. Докторът ми забрани да имам всякакви болки, тъй като рискуваме много.

Колената като цяло са ми доста здрави. Скачането засега ми е забранено, което на мен много ми не ми харесва. Имахме време да работим върху много други нeща. Сега се чувствам изключително силна, бърза и координирана. Толкова добре не съм се чувствала никога. Интересно ми е как ще преведа върху техниката си за висок скок", коментира Демирева.

"В момента изчакваме още няколко контролни прегледи. След това ще решим за зимния сезон, но не съм го отказала. Европейското е през март. Треньорът предпочита да не рискуваме, защото през лятото има Световно. Искам да скачам на Олимпийския стадион и да бъда най-добра в сектора, така че преценим, предполагам в края на януари", каза още тя.