Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи призив към младежките организации да се включат в борбата с COVID-19:

Красен Кралев: Здравето на атлетите е по-важно от всичко!

Красен Кралев: Здравето на атлетите е по-важно от всичко!

Вижте тук подробности

"Обръщам се с призив към всички младежки организации в България да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19 и да подкрепят решителните мерки на правителството, Националния оперативен щаб и местната власт срещу пандемията:

През последните години Министерство на младежта и спорта подкрепи финансово реализацията на множество проекти, насочени към обучение на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лева за провеждането на редица инициативи. От 2016 до 2019 година по Национална програма за младежта в частта за "Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи" са финансирани 37 проекти, проведени са над 100 обучения на млади доброволци и са реализирани над 150 доброволчески кампании и инициативи. Десетки проекти с включени доброволчески дейности са финансирани и по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта.

По направление "Активизирай младите" от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 проекти, включващи и доброволчески инициативи.

След години на съвместна работа с тях като министър на младежта и спорта се обръщам към младежките организации с призив - да се включат активно в инициативите на местно и национално ниво и да подкрепят усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим  заедно с пандемията!

Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Всеки може да се присъедини към тях като стане доброволец в своята Община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корпус всеки човек подпомага лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

Сигурен съм, че ще докажем на обществото, че  младите хора са не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам в младите българи и в силата на доброволчеството!"