Министерството на младежта и спорта е предприело необходимите мерки, за да бъдат компенсирани федерациите и клубовете за загубите, които са претърпели в последните два месеца.

Това заяви министър Красен Кралев, по време на гостуването си в студиото на bTV.

Министър Кралев: Разрешаването да се спортува ще върне духа на нацията

Министър Кралев: Разрешаването да се спортува ще върне духа на нацията

"Имаме изключително подробна и детайлна програма за справянето със ситуацията"

"Близо 25 процента от бюджетите, които бяха предназначени за участие в международни състезания, ще бъдат спестени и сега ще се насочат към подготовката на спортистите. Така ще можем да компенсираме тези два месеца с много интензивни лагери във всички възрастови групи.

Много пъти сме коментирали, че българските клубове са системно недофинансирани. Всяка година те получават за своята дейност 6,5  милиона лв. от ММС. Това са близо 800-900 клуба. За следващата година бюджетите им ще бъдат увеличени двойно. Който е получавал 10 000 лв. за тази година, ще получи 20 000 лв. за следващата. По този начин те ще получат така необходимия стимул да работят на пълни обороти, за да възстановят спорта в България на всичките му нива.

Тенденцията в следващите години ще бъде да увеличаваме бюджетите на клубовете и това се дължи на отличната работа на новото ръководство на Българския спортен тотализатор", допълни спортният министър.