"Дойдох в града на Стоичков, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Николай Бухалов. Това са имена, които карат нацията да се гордее", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с Ивет Лалова откри в Пловдив Европейската седмица на спорта.

Всеки момент в парламента влизат поправките на спортното министерство в Закона за предучилищно и училищно образование. Те предвиждат третият час по физическо възпитание от 1-и до 4-и клас да се води не от начален учител, а от специалист.

В прогимназията и гимназията пък ще влиза професионален треньор в третия час по физкултура. Това добави министър Кралев.

"Компютрите са много интересни, но те обсебват децата, а това води до необратими последици", отбеляза Кралев.

Той посочи, че 61% от подрастващите са с гръбначни изкривявания, 17% - със свръхтегло и 8% - със затлъстяване. "Искаме да накараме младите да се движат и спортуват", отбеляза той.

Трибуните на Гребния канал в Пловдив изригнаха при появата на Кралев и Ивет Лалова.

"Благодаря ви, че избрахте нашият град, дал на България 45 олимпийски медалисти", обърна се към министъра кметът Иван Тотев. Лалова каза, че обожава Пловдив, тъй като в този град поставила рекорда си на 100 метра бягане. "Продължавайте напред, аз съм с вас", каза към младите спортисти лекоатлетката.