Финалът за Купата на България по водна топка ше бъде посетен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Мачът между ЦСКА и Аква спорт (Варна) е днес (25 ноември) от 19:30 ч. на басейн „Диана".

Освен Кралев, федерацията е поканила някои от най-славните родни играчи в този спорт. Те ще бъдат отличени с плакети и значки по повод 50-годишнината от обособяването на Българската федерация по водна топка като самостоятелна организация.

Очаква се на трибуните да бъдат легендарните Иван Иконописов и Иван Динев - бивши национали и шампиони на страната през 1953 г. със Славия, Симеон Бонев, Людмил Хаджисотиров (треньорът, класирал националите за първи път на олимпиада - Мюнхен 1972), Кирил Божков, най-успелият роден съдия Никола Лалов, Андрей Константинов (делегат на родния финал на БФВТ), Матей Попов - единственият българин, играл на две олимпиади (Мюнхен 1972 и Москва 1980), Николай Златев, Младен Христов, както и Валентин Гинев, Андрей Демирев, Васил Нанов и Георги Гаджев (сега треньори в Локомотив Никола Нанов).