Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си президента на Международната федерация по конен спорт Ингмар де Вос, който е на посещение в България по повод проведения в Арбанаси от 9 до 15 юли международен лагер за деца и юноши.

Гостът изрази пред министър Кралев задоволството си от организацията на това събитие и подчерта изключителната му важност за развитието на конния спорт в региона.

Младежкият лагер в Арбанаси е съвместен пилотен проект на Българската федерация по конен спорт, международната федерация, Община Велико Търново и клуб по конен спорт „Калоян 92" за обучение на деца като спортисти в областта на този спорт. В него взеха участие 22 деца от Сърбия, Македония, Турция, Румъния и България, като финансирането се осъществява от световната централа чрез Програмата „Солидарност".

Председателят на родната федерация Тодор Гергов запозна министър Кралев със състоянието и перспективите на конния спорт у нас, както и важната ни роля на Балканите и в Европа.

На срещата присъстваха още д-р Крум Рашков, заместник-председател на БФ Конен спорт и генералният секретар Тодор Шейтанов.