Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с медалистите от Европейското първенство по таекуондо до 21 години и Европейското първенство по таекуондо за кадети и техните треньори.

Той връчи на младите състезатели почетни медали на министерството.

Никол Чорбанова завоюва сребърен медал в категория до 49 кг. на Европейското първенство до 21 години, което се проведе в Грозни (Чечня). Състезателят на СК „Гладиатор“ Митко Джорджев спечели бронзов медал.

Митко Джорджев е водач в световната ранглиста за юноши в категория до 68-килограма. Неговият брат Александър Джорджев пък стана европейски шампион за кадети в Румъния, като спечелифинала със счупена ръка. Александър се състезава в категория до 53 кг. и освен златото спечели и приза за най-техничен състезател. Даниел Ладжев стана европейски вицешампион за кадети в категория до 41 кг.

На срещата присъстваха и президентът на БФ Таекуондо WTF Слави Бинев, който по време на първенството за кадети стана пълноправен член на УС на Европейската федерация по таекуондо, и тримата треньори на младите надежди – Христо Михалчев, Георги Господинов и Димитър Аврамов.

Слави Бинев представи пред министър Кралев целите пред БФ Таекуондо - квоти за Олимпиадата в Токио 2020 и завоюване на медали от най-висшия спортен форум.