Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри петия международен турнир по таекуондо за Купата на посланика на Република Корея.

В него участват над 550 състезатели от България и чужбина, които показаха своите умения в различните дисциплини - спаринг, пумсе и ханмаданг.

Снимка 390091

Източник: ММС

На откриването присъстваха посланикът на Република Корея Н.Пр Джънг Джингю, председателят на БФТ Слави Бинев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и легенди на този спорт с най-висок девети дан.

"Много се радвам, че това състезание се превърна в традиция. Благодаря на посланик Джингю за помощта, която ни оказва. С Република Корея имаме прекрасни отношения. Подписахме и споразумение за сътрудничество в областта на младежта и по него се разменят много групи млади хора, които изучават историята и традицията на другата държава. Може да сме на хиляди километри, но се чувстваме близки", заяви министър Кралев.

Снимка 390090

Източник: ММС

Посланик Джънг Джингю благодари на министър Кралев за сътрудничеството и подкрепата на таекуондото - корейското бойно изкуство, което помага не само на тялото, но и на духа.

След отриването министър Кралев изгледа и най-интересните срещи от международния турнир по фехтовка "Сабята на Етрополски". Тази година това е най-голямото състезание на едно оръжие в Европа, както и най-масовият турнир, правен някога в България. В него участват над 580 състезатели от 23 държави.

България, Сърбия, Румъния и Гърция с първа работна среща за съгласуване на идеята за общо домакинство на Мондиал 2030

България, Сърбия, Румъния и Гърция с първа работна среща за съгласуване на идеята за общо домакинство на Мондиал 2030

Вече има две официални кандидатури