Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди най-добрите млади спортисти у нас за 2018 година на бляскава церемония в елитен столичен комплекс. 

За №1 в анкетата, организирана от агенция БЛИЦ, бяха обявени Мариела Костадинова и Панайот Димитров.

Олимпийските шампиони Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечелиха анкета за "Спортист до 18 години"

Олимпийските шампиони Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечелиха анкета за "Спортист до 18 години"

Ивет Горанова и Александра Начева допълниха челната тройка

В призовата тройка попаднаха Ивет Горанова и Александра Начева. Победителите получиха вота на 26 328 души. Ивет е с 25 013, а Начева с 23 850.

Снимка 400236

Източник: LAP.bg

Събиетието бе уважено още от Илиана Раева, Атанас Фурнаджиев, Емил Костадинов, Любо Ганев, Тодор Стойков и Армен Назарян.

"Толкова талантливо поколение не е имало отдавна. Трябва да се отдаде заслуженото на най-добрите млади атлети, да получат стимул, да усетят, че обществото вижда и оценява техните усилия и стои зад тях. Министерството на младежта и спорта ще бъде винаги зад младите спортисти и ще им помага. Както като по отношение на финансирането, така и в личен план. Всички сме с тях и вярваме, че те ще бъдат новите герои на България на бъдещите Олимпийски игри.

Радвам се, че българските фенове оцениха по достойнство труда на нашите победители, които са представители на изключително труден и рисков спорт. Пожелавам им да са здрави и да се радват на успехите си. Те имат още дълъг път, който трябва да извървят и дано някой ден акробатиката влезе в програмата на традиционните олимпийски игри, за да могат да усетят тръпката и от олимпийската титла. Те са чудесни българи с огромен дух и големи сърца, които се борят по най-добрия начин за името на България.

Снимка 400235

Източник: LAP.bg

Те защитаваха честта на България във всички международни състезания по възможно най-добрия начин. Разбира се, черешката на тортата беше представянето на българите на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където успяхме от 24 представители да класираме 17 в шестицата и да вземем 10 медала. Но не само това. Имаме един прекрасен състезател - Ивет Горанова, която само на 18 години успя да вземе бронзов медал на световно първенство в олимпийското карате при жените. Имаме един Ангел Русев, който на 18 години направи 3 световни рекорда за възрастовата си група и успя да вземе медал в едно от движенията на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. Извън десетката, според вота на българския народ, останаха такива успешни състезатели като щангистите Христо Христов и Галя Шатова, които се представиха по отличен начин на Олимпийските игри. Това показва колко голяма е конкуренцията, колко много са напреднали младите ни спортисти, колко готови са да влязат в битка за медалите при мъжете и жените", коментира министър Кралев.