Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира новопостроеното тренировъчно игрище за футбол във Велико Търново. През 2018 година правителството отпусна близо 700 000 лева за новия футболен комплекс, чието строителство вече е завършено. Игрището се намира в непосредствена близост до спортно училище "Георги Живков" във Велико Търново, което също бе възстановено през 2012 година. Спортният министър бе категоричен, че футболното игрище отговаря напълно на всички съвременни изисквания.

Тренировъчният комплекс ще използват талантите от футболните школи във Велико Търново. Kралев заяви, че инвестицията в спортна инфраструктура е важна за развитието на младото поколение спортисти. Министър Красен Кралев посети залите за художествена гимнастика и борба, които се намират в спортен комплекс стадион "Ивайло" и се срещна с младите таланти и техните треньори.

Пред тях Кралев обеща, че в най-кратки срокове ще получат нов килим за тренировки и нов тепих. Той направи оглед и на залите в северната част на стадиона, които също ще бъдат обновени и ще бъдат ползвани от клубовете по бокс, борба и щанги.

Снимка 447341

Източник: ММС

"Имаме готов проект и следващата година ще инвестираме средства и в тези зали, за да може клубовете в тях също да водят пълноценно подготовката си", коментира Кралев.

По покана на Дaниел Панов министър Кралев проведе среща и с представители на спортната общественост в старата столица. Повечето от тях изказаха благодарността си към Общината за грижата за развитието на спорта във Велико Търново и заявиха, че в последните години условията за физическа активност и тренировки са се подобрили значително. Присъстващите спортни деятели, треньори и активни спортисти проведоха откровена дискусия със спортния министър, ръководството на Общината и с това на стадиона, в която беше обсъдено какво още може да бъде направено.

Министър Красен Кралев открива реновирана зала в Перник

Министър Красен Кралев открива реновирана зала в Перник

Волейболната зала към спортен комплекс "Дружба" беше реновирана с отпуснатите от ММС 93 042 лв с ДДС

"Това, което чух по време на срещата е, че хората тук са доволни от направеното от правителството и от местното управление до този момент. Ще продължим да помагаме на спорта във Велико Търново, защото имате много голяма история и много атлети, прославили страната ни. Доказали сме, че сме добри партньори на Общината и вярвам, че ще  продължим да работим в интерес на спорта тук", заяви министър Кралев.

Красен Кралев бе специален гост и на мача на ветераните на "Етър" и "Манчестър Юнайтед". Тимът на великотърновци бе съставен от играчите, спечелили шампионската титла на България през 1991 г. За гостите на терена излязоха звезди на английския тим от близкото минало. По време на срещата бе почетена паметта на футболната легенда Трифон Иванов, който е стартирал кариерата си именно от стадион "Ивайло". Сред гостите на мача бе и легендата на българската лека атлетика Йорданка Благоева.

Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Над 75 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ представят най-доброто от автомобилната индустрия