Министърът на спорта Красен Кралев изказа своите най-искрени съболезнования към семейството и близките на катерача Атанас Скатов. Както е известно, безжизненото тяло на Атанас Скатов бе открито от хеликоптер на пакистанската армия под лагер 3.

Откриха тялото на Атанас Скатов
Обновена

Откриха тялото на Атанас Скатов

Той е слизал към базовия лагер, когато въжето му се е скъсало

Ето какво написа министър Кралев на официалната си страница във "Facebook":

"Алпинизмът ни загуби още един достоен българин. Изказвам най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Той не успя да се справи със суровите условия на К2, считан за най-опасния от всички осемхилядници на планетата. Неговата цел беше да изкачи най-високите върхове. Успя да стъпи на Манаслу, Анапурна, Макалу, Лхотце, Еверест, Чо Ойю, Кангчендзьонга, Гашербрум I, Гашербрум II и Дхаулагири. Той показваше огромна воля, отлична подготовка, амбиция и високи изисквания към самия себе си. За последните 7 години Атанас Скатов участва в 20 експедиции, а 17 от тях завършиха с успех. В този тежък час моите мисли са с неговото семейство.

Поклон пред паметта му!".

Министър Кралев проведе работна среща  със спортни клуба в Русе

Министър Кралев проведе работна среща със спортни клуба в Русе

"През последните пет години в областта са инвестирани над 37 млн. лева в спортна инфраструктура, длъжници сме на плуването", заяви Красен Кралев