Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева призна, че държавата е в дълг към спорта и за нея ще е предизвикатество да работи за подобряване равнището на спортната инфраструктура у нас. Министър Георгиева сподели това при срещата си с президента на Европейската федерация по лека атлетика Хансйорг Вирц. Официалният гост е в страната ни по повод стартиращото утре в Боровец Европейско първенство по планинско бягане.

„Чувствам отговорност, нашата работа с федерациите да бъде на първо място в посока на изграждане на нова култура в партньорството. След това заедно да усъвършенстваме методиката и философията на спортната подготовка", сподели  проф. Георгиева.

За доброто сътрудничество между България и европейската лекоатлетическа централа Хансйорг Вирц получи почетен плакет от министър Георгиева.

„За мен е голямо удоволствие да чуя думата партньорство, каза със задоволство Хансйорг Вирц. - Съществена част от партньорството е да покажем, че спортът е важен за обществото, за изграждането на нови ценности. Винаги, когато имате нужда от нашия опит, вратите ни ще бъдат отворени за вас."

На срещата в Министерството на младежта и спорта присъстваха заместник-министър Йордан Йовчев, който изтъкна отличната съвместна работа между ММС и Българската федерация по лека атлетика, както и председателят на БФЛА Добри Карамаринов.

„Щастлив съм, че министерството, европейската и родната федерации са на една маса. Благодаря на министър Георгиева и нейния екип, че намериха време да направим този ползотворен разговор, който е гаранция за бъдещата ни работа, в която съм сигурен, че ще постигнем много", категоричен беше Добромир Карамаринов.