Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Евгения Раданова представи днес своя екип на специална пресконференция в сградата на ММС.

"Началник на моя кабинет ще бъде г-жа Ваня Караганева. Тя е магистър по маркетинг от УНСС. Възпитаник е на дипломатическия институт към Министерство на вътрешните работи и на българското училище за политика "Димитър Паница". От 1993 година е част от администрацията на НС на България. През 2008 година става старши експерт сътрудник в комисията за вътрешна сигурност и обществен ред в 40-то Народно събрание. В следващия мандат е главен експерт и сътрудник в същата комисия, а след това е част от кабинета на зам.-председателя на 41-то Народно събрание. В мандата на 42-то Народно събрание отново е главен експерт сътрудник в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Постът, който заема сега не е непознат за Ваня Караганева. Вероятно повечето от вас си спомнят, че тя бе Началник кабинет на министъра на физическото възпитание и спорта - Петър Стойчев в служебното правителство на Марин Райков", започна Раданова.

"Мой заместник в ресор "Младеж" ще бъде Калин Каменов. Доверих му се, тъй като е доказан професионалист в работата си с деца и млади хора. През периода 2010-2012 година той е зам.-председател на държавната агенция за закрила на детето. А от 2012 до 2013 година е председател на държавната агенция за закрила на детето. Експерт за младежките политики в 42-то Народно събрание. Другият заместник-министър е Йордан Йовчев. Той продължава да отговаря за високото спортно майсторство. Той е възпитаник на спортно училище "Васил Левски" в Пловдив. През 2012 година завършва с отличие бакалавърската програма на НСА. От 1992 - 2012 е участник на шест поредни олимпиади - 3 сребърни и 3 бронзови. Двоен световен шампион на първенствата през 2001-а и 2002-а година", каза още Раданова.

"След като спортът има нужда от мен, аз няма как да откажа. Знам, че Жени ще се справи с голямата отговорност, която е поела. Има пълната ми подкрепа", заяви Данчо Йовчев.

"Основната липсва на кадри "Ресурс" ни затруднява. Разпоредила съм одит на търговско дружество "Академика", за да се определи дали са спазени всички изисквания по процедурата за ремонт на Зимния дворец в София. Наясно съм с финансовото състояние на федерациите. В следващите два месеца постоянно ще имам срещи и ще коментираме какво е състоянието на федерациите и как ние можем да ги подпомогнем. Смея да твърдя, че финансовия ресурс на Министерството на спорта е силно ограничен. Със сигурност ще ни бъде много трудно", добави още Раданова.

"Сключвани са договори, включително на 5.08 - ден преди да влезе настоящото ръководство на министерството. Подписани са всички договори, но не са правени плащания. Назначили сме проверка на процедурите, за да се види по какъв начин са провеждани поръчките", призна Раданова.