Министър Андрей Кузманов награди медалистите от Световното първенство по гребане до 23 години

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по гребане до 23 години. На шампионата в Рачице, Чехия, българските състезатели извоюваха два медала - 1 златен и 1 бронзов.

, след като във втората половина на 2000-метровата отсечка успя да се изкачи от четвърто до първо място. Второто отличие за България спечели Лазар Пенев, който се окичи с бронзов медал на скиф-лека категория. Българинът записа време 7:10,74 минути.

Министър Кузманов поздрави младите ни състезатели за титлата и бронзовия медал и им пожела още по-големи успехи в бъдеще. "Поздравявам ви за този голям успех, който постигнахте благодарение на упорития ви труд и добрата подготовка. Пожелавам ви да сте здрави и на европейското първенство в Полша през септември отново да ни зарадвате с вашите постижения и отличия", каза министър Кузманов при награждаването на младите надежди в гребането.

Почетен плакет от министър Кузманов получи и олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 г. Румяна Нейкова, която е треньор на двамата състезатели.

На срещата при спортния министър присъства и Иван Андонов от Българската федерация по гребане.

Емил Нейков: Мечтая за олимпийски подиум!

Емил Нейков: Мечтая за олимпийски подиум!

"Конкуренцията става все по-силни"