Кавалерът на Златната топка за последните две години - Лионел Меси е най-влиятелният спортист в света, според класация на популярното издание AskMan.com. Футболистът е най-високо класираният спортист в класацията за най-влиятелните мъже в света. Той е на 10-та позиция, като оставя зад себе си личности като президента на САЩ Барак Обама, певеца Джей Зи, актьора Джорд Клуни и създателя на Facebook Марк Цукърбърг.

„Не е за вярване, че Лионел Меси е само на 24 години. Той има прическа като на момченце, а освен това е много срамежлив. Това обаче не му пречи да печели по $43 милиона годишно и не случайно да бъде считан за най-добрия футболист в света. Миналият сезон аржентинецът вкара 53 гола в 55 мача и помогна на своя отбор Барселона да спечели Шампионската лига и титлата в Испания. Единственото нещо, което липсва в богатата витрина на Меси е успех на национално ниво. Ако това се случи, то той може да бъде обявен за най-великият за всички времена", пишат от изданието.

№1 в класацията е починалият наскоро Стийв Джобс, създател на Apple. В допитването са гласували 200 000 души, които са определили най-влиятелните мъже в света.

Втори сред спортистите, на позиция зад Лионел Меси е колоездачът Кадел Евънс (№11). 18-ото място е за старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола, а непосредствено зад него е Новак Джокович.

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА КЛАСАЦИЯ ТУК!