Варна ще бъде Европейски град на спорта през 2019 г. Това стана ясно по време на откриването на 54-ата лекоатлетическа щафета на Радио Варна. Официален гост на спортното събитие бе кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев. Стартовете се проведоха в Морската градина.

По време на състезанието Анатоли Илиев, член на борда на директорите на организацията, която определя европейските градове на спорта - AFES, обяви, че Варна получава това признание благодарение на двугодишни съвместни усилия от негова страна и министъра на спорта от правителството на премиера Бойко Борисов - Красен Кралев.

Кандидатът за народен представител награди призьорите в обиколката, като им връчи купи, медали и почетни грамоти.

Красен Кралев призова: Да върнем спорта при децата!

Кралев призова: Да върнем спорта при децата!

"Приоритет е там, където има необходимост да се направи физкултурен салон"

Повече от половин век младежи и ветерани мерят сили в най-масовото спортно състезание в града, посветено на Националния празник на България. Щафетната обиколка на Радио Варна е аматьорска спортна проява. Право на участие имат всички желаещи граждани в работоспособна възраст и ветерани от спортни дружества. По традиция в надпреварата участват много доброволци.

"Днес имах честта да наградя призьорите в 54-ата лекоатлетическа щафета на Радио Варна. Стартовете се проведоха в Морската градина. Много голяма част от купите, медалите и почетните грамоти бяха спечелени от състезателите на Първа езикова гимназия, чиито възпитаници сме с Адмирал Митко Петев. Повече от половин век младежи и ветерани мерят сили в най-масовото спортно състезание в града, посветено на Националния празник на България. Щафетната обиколка на Радио Варна е аматьорска спортна проява. Право на участие имат всички желаещи граждани в работоспособна възраст и ветерани от спортни дружества. По традиция в надпреварата участват много доброволци.

По време на състезанието, Анатоли Илиевчлен на борда на директорите на организацията, която определя европейските градове на спорта - AFES, обяви, че Варна ще бъде Европейски град на спорта през 2019 г. Това признание идва благодарение на двугодишни съвместни усилия от страна на кмета на града Иван Портних, Анатоли Илиев и моя милост. До тогава, в нашия град, ще бъдат открити редица нови спортни съоръжения", написа Красен Кралев на страницата си в една от социалните мрежи.