Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в лекоатлетическия празник "Среща на поколенията" в Нова Загора, в който се включиха над 200 от най-добрите бегачи на България от всички поколения. Сред тях бяха Михаил Желев, Евгени Игнатов, Георги Тихов, Станимир Ненов, Васил Лечев, Асен Христов и други именити наши лекоатлети и треньори. Срещата е организирана по повод 20 години от създаването на КЛА "Лидер" по инициатива на дългогодишния треньор по лека атлетика Динко Ганчев, който е и личен треньор на Кралев в най-успешните му години като национален състезател. В този период Красен Кралев постига ненадминатия и до днес национален рекорд на 20 000 м за юноши старша възраст и печели бронзови медали за България от Балканския крос през 1986 и 1987 година.

Динко Ганчев бе отличен от министър Кралев с почетен плакет на ММС за приноса му към развитието на българския спорт по време на лекоатлетическия празник на стадион "Загорец", организиран от КЛА "Лидер" и СК "Стогос - 2006".

"На днешния празник на нашето лекоатлетическо семейство бих искал да поздравя нашия треньор и приятел Динко Ганчев и да му връча почетен плакет на Министерството на младежта и спорта, защото той е дал от себе си на всеки един от нас, за което сме му изключително благодарни," каза министър Кралев по време на срещата на бегачите от всички поколения, събрани днес в Нова Загора.

"Щастлив съм, че познавам толкова много хора. Може да е с мъничко, но на всеки от вас съм дал нещо от себе си. За мен атлетиката е моят живот, а моят живот сте вие всички," каза развълнувано Динко Ганчев.

На стадион "Загорец" министърът бе посрещнат от участниците в лекоатлетическия крос, посветен на празника "Среща на поколенията" и на 20-ата годишнина от основаването на местния клуб по лека атлетика "Лидер". Младите лекоатлети, които участваха в надпреварата, се обучават по програмата на ММС "Децата и спортният клуб" - 2015 г. Медалите и грамотите на победителите бяха връчени от министър Красен Кралев, кмета на Нова Загора Николай Грозев и народния представител от региона Галя Захариева.

Заслужена почит към един от най-добрите атлети на България Петко Йорданов, починал преди 20 години, отдадоха участниците в срещата на най-добрите бегачи у нас на всички времена.  При посещението си в Нова Загора министър Красен Кралев се запозна със спортните обекти в града. Той разгледа построената преди една година с общински средства спортна зала "Младост" и отредения от общината терен за изграждане на нов тенис корт.

На терена бяха над 45 деца от тенис клуб "Нова Загора", които участваха в заключителния етап на обучението по тенис, финансирано по програмата на ММС "Спорт за децата в свободното време". Министър Кралев връчи грамоти и медали на участниците в програмата, сред които бяха и шампионките Анита Иванова и Мария Танева.

На среща с ръководството на община Нова Загора, на която присъстваха също народният представител Галя Захариева и Стефан Радев - кандидат за кмет на Сливен, издигнат от ГЕРБ, бяха обсъдени състоянието на спортната база в града и възможностите за спорт и физическа активност.

Красен Кралев обясни, че е възможно общината да кандидатства пред ММС за финансиране на изграждането на тенис корта. Пред кмета Николай Грозев той посочи, че е стартирала новата специална моментна лотарийна игра "ТВОЯТ КЪСМЕТ" на Българския спортен тотализатор, приходите от която ще бъдат предоставяни за реновиране и изграждане на нови спортни обекти в отделните общини. Приходите, отделяни за съответната община, ще бъдат пропорционални на приходите, които са генерирани от играещите играта в тази община.

"Целта е да се стимулира по-голямото участие на играещите в "ТВОЯТ КЪСМЕТ" в съответния регион", каза спортният министър по време на срещата. Кралев съобщи още, че проектите на общините, свързани с играта, ще се приемат в ММС до 15 август. При срещите си с жителите на Нова Загора министър Кралев се запозна и с младия шахматен талант шестгодшния Теодор Димов.