Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си президента на Европейската конфедерация по модерен петобой Дмитрий Сватковский и президента на Международния съюз по модерен петобой Клаус Шорман.

Двамата са в София по повод 66-ия световен конгрес, който се провежда в София. Те запознаха министър Кралев със създадената от Международния съюз програма за вкарването на техния спорт във Висшите учебни заведения, както и с идеите си да го превърнат в маркетингов продукт.

„Благодаря Ви, че сте толкова големи приятели на България и че избрахте София за домакин на Вашия конгрес. Знам колко труден спорт е модерният петобой. Впечатлен съм от идеите Ви относно Вашия спорт, които съвпадат и с нашите виждания. Ще проведа отделна среща с ръководството на Българската федерация, за да обсъдим с какво можем да сме си взаимно полезни", заяви Красен Кралев.

Дмитрий Сватковский и Клаус Шорман уведомиха спортния министър, че на конгреса в София президентът на родната централа  по модерен петобой Андрей Кузманов е избран за координатор на федерациите от Балканските държави.

Тази вечер от 19.30 ще бъде официалното откриване-коктейл на 66-ия международен конгрес по модерен петобой. Събитието ще бъде в хотел Хилтън.