Калоян Махлянов-Котоошу, завърши с положителен баланс големия турнир в Нагоя за Купата на Императора, след като в среща от последния 15-и кръг постигна успех над одзеки Точиазума.

Котоошу хвана съперника си за колана и прилагайки хватката йоритаоши, успя да го събори на дохиото. Победата му бе решителна, тъй като той приключи с актив от 8 победи и 7 загуби и по този начин успя да запази втория по сила ранг одзеки.

Единственият действащ йокодзуна Асашорю, който спечели предсрочно състезанието и извоюва 17-а титла в кариерата си, претърпя загуба в последния кръг.

Монголецът отстъпи на сънародника си одзеки Хакухо. Асашорю вдигна съперника в един момент и изглеждаше, че ще спечели срещата. Хакухо обаче се измъкна и избута великия шампион извън дохиото, преди да падне върху него.

По този начин Хакухо завърши втори с 13 победи и 2 загуби и се очакваше да стане вторият действащ йокодзуна велик шампион.

Все още обаче не е насрочено съвещание на японската федерация, което означава, че засега промоцията му в най-високия ранг е под въпрос.