Габриела и Стефани Стоеви не успяха да излязат за полуфиналния си мач от Финалите на Световния тур по бадминтон в Бали, Индонезия, заради контузия в гърба на Габриела. Българските състезателки се представяха страхотно на турнира на най-добрите осем за сезона, като постигнаха две победи в груповата фаза, за да се класират за полуфиналите, където днес трябваше да срещнат корейките Ким Со-юн и Кон Хий-йон.

"Днес имаме лоши новини. Не сме си представяли, че така ще приключи финалния тур на 8-те най-добри по такъв начин. Днес трябваше да се откажем от полуфиналния ни мач, защото Габи получи контузия на гърба още вчера преди последния мач от груповата фаза. Когато сме без човек, който да отговаря за нашето възстановяване по време на състезанията и всички тежки мачове, контузиите са неизбежни. След разговор с треньора ни и доктора на състезанието решихме, че това е по-доброто решение. Предстои ни Световно първенство другата седмица и дано да сме готови за там. Благодарим на всички за подкрепата и се извиняваме искрено, че днес не можем да играем", написаха сестрите във Фейсбук.

По този начин сестри Стоеви приключват участието си в Бали, а на финала в надпреварата корейките ще срещнат Нами Мацуяма и Чихару Шида от Япония. Световното първенство по бадминтон ще се проведе в Уелва, Испания от 12 до 19 декември.

Сестри Стоеви продължават своя фурор в Бали

Сестри Стоеви продължават своя фурор в Бали

Намериха място в полуфиналите на финалния турнир на Световните серии по бадминтон